ANALIZ PROGRAMLARI

                 

                                 Minitab 16 Tam Sürüm


Minitab verilerinizi analiz etmenizi ve iyileştrimenizi sağlayan önemli bir yazılımdır. İstatistiksel analizler yapmak ve kalite geliştirmek için dünya çapında kullanılan bu programı aşağıda paylaşacağım linkten zahmetsiz olarak indirebilirsiniz.
Minitab, Microsoft® Windows® işletim sisteminde kullanılan ve kolon bazlı çalışan bir istatistiksel yazılımdır. Temel olarak Oturum penceresi, Çalışma sayfaları, Grafik pencereleri gibi alt bileşenlerden oluşmaktadır. Başta Altı sigma olmak üzere Endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Minitab’ın oldukça dolu bir kaynakçası mevcuttur. Minitab fonksiyonlarına ulaşmanın yanında da, istatistik bilimiyle ilgili pek çok bilgiye de ulaşabilirsiniz.

Minitab 16 Tam Sürüm dosyasını indirmek için;


                                           İNDİR






            SPSS 24 Tam Sürüm Windows 32/64 Bit



SPSS (Photo credit: Wikipedia)
Bu yazıyı okuyarak full sürümlü SPSS 24 programına sahip olmuş olacaksınız.
SPSS programının kurulum dosyalarını ihtiyacım olduğunda edinmek için sisteme yükledim. Sizler de SPSS v24 programını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Ayrıca denenmiş full sürüm yapma aracı da içerisinde. Herkes kullansın herkes istatistikçi olsun diye 
SPSS bilgisayar programı (İngilizce açılmıyla: Statistical Package for the Social Sciences), ilk sürümü 1968 yılında piyasaya verilmiş istatistiksel analize yönelik bir bilgisayar programıdır. Uzun bir dönem (1968 ile Mart 2009 arasinda) bu programSPSS Inc. adını taşıyan bir ABD asıllı şirket tarafından hazırlanıp sürüme sokulup satılmıştır. 2009’da bu şirket ve bu programın sahipliliği IBM şirketine satılmışdır. Bu tarihten sonra bir geçiş döneminde (Eylül 2009 ile Eylül 2010 döneminde) PASW Statistics adıyla (versiyon 17.0.3, 18.0, 19=8.0.1, 18.0.2 ve 18.0.3 için) anılıp Ağustos 2010 (versiyon 19.0)’dan itibaren resmen IBM SPSS Statistics olarak isimlendirilmeye başlanmıştır. Șu anda (Şubat 2014) en son versiyon IBM SPSS Statistics 22.0 olup bu versiyon Ağustos 2013’dan itibaren pazarlanmaya başlanmıştır.
SPSS özellikle “Sosyal Bilimler” dalında istatistiksel analiz için çok geniş olarak kullanılmaktadır. Pazar araştırmacıları, sağlık araştırmacıları, anket şirketleri, devlet kurumları, eğitim araştırmacıları, pazarlama kurumları, “veri madencileri” vb. tarafından da pratik olarak kullanılan bir istatistik yazılımıdır. Orijinal SPSS kullanma elkitabı, Nie, Bent ve Hull tarafından hazırlanmış olup 1970’de yayımlanmasından beridir, alelade sosyal bilimler araştırmacılarının ileri istatistik analizlerini nisbeten kolayca kullanmalarını sağladığından dolayı “sosyoloji bilim dalinda en etkili kitap” olarak nitelendirilmiştir. [1]
SPSS programı baz kısmında istatistiksel analiz yanında “veri yönetimi (hal seçimi, yeniden dosya şekillendirme, türetilmiş veri yaratılması)” ve “veri dokümantasyonu (bir veri dosyasi içinde bir “meta-veri” sözlüğünün depolanmasiı)” işlemlerinin yapılması da bu yazılımın önemli niteliklerindendir.
SPSS baz kisminda veri operasyonlari ve istatsitiksel analizler icin su isimleri tasiyan kisimlar bulunmaktadir:
  • Tanimlayici Istatistik: “Cross Tabulation (karsilikli tabulasyon )”; ‘”Frequencies frekanslar“; “Descriptives (tanimlayicilar)”; “Explore (arastirma)”; “Descriptive Ratio Istatistics (tanimlayicici oran istatistikleri)
  • Iki degiskenli istatistic: “Means (ortalamalar)”, “t-testi“, Varyans Analizi, Korelasyon (iki degiskenli, kisimsal, uzakliklar); parametrik olmayan sinamalar
  • Sayisal sonuclarin tahmin edilmesi: Dogrusal regresyon
  • Gruplari saptamak icin tahminler: Faktor analizi, kumelesme analizi (iki-basamakli, K-ortalamalar, hiyerarsik), Diskriminant analizi
Kullanımı grafiksel bir kullanıcı arayüzüne bağlı olup, açılır menüler yardımıyla kolaylaştırılmıştır. Ayrıca makro dilleri yardımıyla kullanıcı kendi amaçları doğrultusunda programı yönlendirebilmektedir.
SPSS programının Windows, Mac OS X ve Linux işletim sistemleri için farklı sürümleri mevcuttur. Windows sürümü daha sık güncellenmekte ve diğer versiyonlara göre daha fazla özellik içermektedir.



SPSS 24 Tam Sürüm dosyasını indirmek için;




                                              İNDİR



                           Eviews 8 Enterprise Edition 



Ekonometri bölümü ögrencilerinın en cok kullandıgı programların basında gelmekle beraber e views 8 de yeni degişiklerle daha rahat işlem yapmaya yardımcı olacaktır program crack ı olup dosya icerisinde kurulum bılgılerı mevcuttur.Sorun yasayan olursa yardımcı olmaya calısırım


Dosyayı indirmek icin linke tıklamanız yeterli


                                              İNDİR



              ADOBE ACROBAT XI 11,0,10 

ADOBE ACROBAT XI 11,0,10  Adobe® Acrobat® 8 Professional yazılımı işiniz gereği veya dökümanlarını

zı elektronik ortamda kitap haline getirmeniz için datalarınızı kombine edebilceğiniz PDF dosyaları hazırlamanıza ve düzenlemenize yardımcı oluyor. Kolay ve kullanılabilir arayüzü ile güvenli Adobe PDF dosyalarınız elinizde.

Kolaylıkla Office, Outlook, Internet Explorer, Project, Viso, Access, Publisher, AutoCAD®, Lotus Noes veya baskı yapabilen tüm programlarla elinzide olan dosyalardan Adobe PDF dökümanları hazırlayabilirsiniz.

Dökümanları, çizimleri ve zengin media içeriklerini tek bir içerik olarak PDF dökümanında birleştirebilirsiniz. Dosya türü, tanıtım veya istediğiniz sırayla dosyaların yerlerini ayarlıyabilir ve en küçük dosya boyutuyla dökümanı çıkartabilirsiniz.
Birçok dosyayı arama yapılabilir, sıralanabilir PDF paketleri halinde tek bir dosyada birleştirebilirsiniz. Gelişmiş güvenlik seçenekleri ve ayarlarıyla, digital imzalar ile birlikte herbir PDF dökümanının içeriği korunulabilicek.

PDF üretmeye yeni başlayanlar ya da Acrobat ile ilk kez tanışanlar, önceki Acrobat’ta nasıl çalışcaklarını kavramak için arabirimde biraz zaman harcamak zorunda kalıyorlardı. Acrobat 8’deki Getting Started penceresi yeni kullanıcılara yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor, kullanıcısını yapmak istediği işe uygun bölüme yönlendiriyor. Bu pencere aslında Acrobat’la yapabileceğimizi bilmediğimiz birçok işlemin farkına varmamızı ve programdan elde edeceğimiz faydanın artmasını sağlıyor.

Acrobat 8’in yeni araç çubuğundaki sekiz temek kategoriye ulaşmay sağlayan butonlara yer verilmiş. Bunlar sırayla PDF oluşturma, dosyaları birleştirme, dışarı verme, toplantı başlatma, güvenli hale getirme, imzalama, form hazırlama, inceleme ve açıklama işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu düğmelerden birine tıkladığınızda örnekler, fikirler, kılavuzlar ve ek bilgiler içeren, amaca uygun bir sayfa açılıyor ve işinizi kolayca gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Static PDF dökümanlarında otomatik olarak form kutularının yerlerini belirlemek ve onları interaktif kutular haline getrilip elektronik olarak her Adobe Reader kullanıcısı tarafından doldurulabilir hale getirilebiliyor.



                                                      İNDİR



 

               PREZİ

Prezi, Microsoft PowerPoint gibi sunum hazırlama programlarından biri olmaktadır. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan program, kısa sürede sunum hazırlamanın en etkili yollarından biri olmaktadır. Online olarak hizmet veren prezi, alternatif sunum programlarından biri olmasıyla son zamanlarda pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca prezi ile hazırlanan tüm sunumlar online ortamda saklanabilmektedir. Bu şekilde kullanıcılar sunulmak üzerinde değişiklik yapabilmekte ve güncellemeleri diğer kullanıcılar da görebilmektedir. Peki, prezi sunum nedir? şimdi bu konuyu biraz daha yakından inceleyelim.
Prezi sunumun özellikleri nelerdir?

Klasik sunumlara göre farklı bir formatta hazırlanan prezi sunum, içeriğinde flash animasyonlar, online videolar, fotoğraflar ve çeşitli diyagramlar bulundurmaktadır. Bunun yanında prezi sunum izleyiciler tarafından kolayca takip edilebilen sunum çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü prezi sunum birçok kullanıcının ulaşabildiği ve yapılan değişikliklerin anında diğer kullanıcılar tarafından görülebildiği sunum formatlarından biri olmaktadır.


                                     İNDİR



                                                      












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder